Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΓΕΑ 50-52

Στον κόσμο του ΝΒΑ έχει μείνει μια μυθική φράση του Τζόν Μος του επί χρόνια σχολιαστή των Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς τους 1964 με ένα κλέψιμο του Χάβλιτσεκ η Βοστώνη κέρδισε το πρωτάθλημα και όλος ο κόσμος θυμάται το περιβόητο Havliceκ stole the ball. Η παράφραση της κουβέντας αυτής ταιριάζει απόλυτα στο σημείο κλειδί του αγώνα. Stavropoulos stole the ball. Ο Ντίνος Σταυρόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Γκόβα στα τελευταία 5 δεύτερα και τελείωσε το συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα στην ΓΕΑ και τον Παναιτωλικό που καθήλωσε τους πάντες στο κατάμεστο ΔΑΚ Αγρινίου.
Ξεκίνημα λοιπόν στο κλειστό του Αγρινίου με τις δυο ομάδες να δίνουν σκυλίσιες μάχες στην άμυνα και να μην αφήνουν ούτε μια μπαλιά να πάει χαμένη. Η ΓΕΑ βρήκε πόντους από τον αρχηγό της τον Νίκο Τσιαμάκη την στιγμή που η έκπληξη από τον Παναιτωλικό ερχόταν από τον πάγκο και τον Κώστα Μάκρη που ευστόχησε σε 8 σερί πόντους. Τελικά η ΓΕΑ πήγε προηγούμενη για την ανάπαυλα του πρώτου δεκαλέπτου με το ισχνό 14-16.
Ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με τον Γκόβα και τον Κομματά να αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση του Παναιτωλικού και τις άμυνες να έχουν τον πρώτο ρόλο και από τις δυο πλευρές. Δυναμικές μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου, Μάχη σώμα με σώμα αλλά και πολλή αστοχία το σκηνικό της δεύτερης περιόδου και έτσι οι 2 ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια ξεκινώντας από το 0 όντας ισόπαλες με 28-28.
Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν η αποθέωση της άμυνας και για τις 2 ομάδες. Οτιδήποτε συνέβαινε μπροστά φρόντιζαν το καλύπτουν με το αστείρευτο πάθος που έβγαζαν στην άμυνα τους και οι δυο ομάδες. Ο Παναιτωλικός πραγματοποιεί πολύ κακή εμφάνιση επιθετικά, σκοράρει μόλις 5 πόντους τους 3 με βολές και η ΓΕΑ με τον Σταυρόπουλο να παίρνει την σκυτάλη από τον Τσιαμάκη καταφέρνει να πάρει μια διαφορά 6 πόντων με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών 33-39. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς ο Γκόβας από τον Παναιτωλικό με συνεχόμενα τρίποντα καταφέρνει να φέρει την ομάδα του σε απόσταση βολής 38-39 επτά λεπτά πριν το τέλος. Παρόλα αυτά η ΓΕΑ με τον Σταυρόπουλο και τον Μιχαλά κάτω από το καλάθι καταφέρνει να αντιδράσει γρήγορα και να προηγηθεί με 41-48 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Εκεί ο Παναιτωλικός αντιδρά και με ένα τρίποντο του Γκόβα και 2 βολές του Γρατσινόπουλου καταφέρνει να μειώσει στο 48-49. Η ΓΕΑ δείχνει αυτοκτονικές τάσεις καθώς έχει 1/5 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα . Ο Παναιτωλικός με δυο βολές του Γρατσινόπουλου περνάει μπροστά στο σκορ 50-49 43 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ΓΕΑ κάνει λάθος στην επίθεση της και ο Παναιτωλικός κρατά το παιχνίδι στα χέρια του αφού προηγείται με 50-49 τριάνταπέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έχει και την μπάλα. Η ΓΕΑ παίζει παγίδα στην άμυνα της στον Γκόβα και ο Καλλίγας αστοχεί σε σουτ τριών πόντων και η μπάλα περνάει άουτ για την ΓΕΑ 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η επαναφορά γίνεται και ο Παναιτωλικός πιέζει να κλέψει την μπάλα. Οι παίκτες της ΓΕΑ μένουν ψύχραιμοι και ο Σταυρόπουλος δίνει έτοιμο καλάθι στον Λουγιάκη που 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κάνει το 50-51 για την ΓΕΑ. Τάιμ άουτ για τον Παναιτωλικό και επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου ο Γκόβας παίρνει την μπάλα προσπαθεί να διεισδύσει αλλά ο Σταυρόπουλος κάνει ένα εκπληκτικό κλέψιμο από πίσω και 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος κερδίζει φάουλ. Άστοχος στην πρώτη βολή. Εύστοχος στην δεύτερη 50-52 για την ΓΕΑ η επαναφορά και του σουτ του Μακρή δεν έχει καμία τύχη και η ΓΕΑ παίρνει την μεγάλη νίκη και την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

ΓΕΑ( Καββαδίας) : Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σήμερα έκαναν κατάθεση ψυχής. Πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος από την προσπάθεια των παιδιών και τους ευχαριστώ. Κερδίσαμε ένα πολύ καλό αντίπαλο με πολύ καλό προπονητή και πλέον θα προετοιμαστούμε για τα play off.

Δεκάλεπτα: Α: 14-16 Β: 14-12 Γ: 05-11 Δ: 17-13




ΓΕΑ: ( Καββαδίας) : Τσιαμάκης 17 (3), Σταμουλάκης, Μηλιάτης, Μπερερής 5(1), Σταυρόπουλος 12, Τσιρώνης 4, Δάρλας, Λουγιάκης 2, Γεωργούλας 5, Μιχαλάς 7


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ TEΛΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Γ.Ε.Α. 43
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 42
ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 39
ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 33
ΙΟΝΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 33
ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 32
Α.Γ.Σ.Ι. 32
Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ 31
ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 30
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 29
ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΑΡΤΑΣ 24
ΛΟΥΡΟΣ * 0

• Ο Λούρος αποχώρησε από το πρωτάθλημα την 14η αγωνιστική


PLAY-OFF

Τα ζευγάρια : ΓΕΑ-ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ (2-0)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (1-1)


* Οι ομάδες που θα συμπληρώσουν 3 νίκες περνάνε στον τελικό. Τα αποτελέσματα μεταφέρονται και από την κανονική περίοδο.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας με αντίπαλο τον Αίολο Αστακού για την πρώτη φάση των Play off

2 σχόλια:

AYTAPKEIA είπε...

Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

GEORGE είπε...

Πωλείται ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ YORK GYM K-860 καινούργιο με τα χρήματα θα βοηθηθεί ένα φτωχό κορίτσι. Θα αναρτηθεί η δωρεά στο ιστολόγιό μας. Τιμή 900 ευρώ. Τηλ. 6945916927 ΔΕΙΤΕ: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2012/02/york-k860.html

Δημοσίευση σχολίου

Toggle

jQuery