Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΑ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ 72-64

Μεγάλη νίκη για την ΓΕΑ στο ντέρμπι με την Νικόπολη Πρέβεζας. Μια ΓΕΑ που κέρδισε την χαμένη της αυτοπεποίθηση με αυτό το παιχνίδι αν αναλογιστεί κανείς και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχε ( Σταμουλάκης απών με κάκωση πλαγίου συνδέσμου και Τσιαμάκης και Τσιρώνης να αγωνίζονται με σοβαρά προβλήματα τραυματισμών σε ώμο και πόδι αντίστοιχα) .

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά για την αγρινιώτικη ομάδα και με τη συμπλήρωση τριών λεπτών προηγήθηκε με 10-1. Στη συνέχεια η ΓΕΑ έπαθε αγωνιστικό μπλακ άουτ . Η Νικόπολη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και με αργό τέμπο στην επίθεση και άμυνα ζώνης κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά και να προηγηθεί με τρίποντο του Μπιστιόλα με την λήξη της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ΓΕΑ. Οι παίκτες της δεν μπορούσαν να σπάσουν την άμυνα ζώνης της Νικόπολης, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και στην άμυνα δεν λειτουργούσε τίποτα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ένα σερί 8-0 και να προηγηθούν μέχρι και με 12 πόντους 17-29. Η είσοδος του Τσιρώνη έδωσε μια ώθηση στους γηπεδούχους παρόλα αυτά η διαφορά κυμαινόταν συνεχώς στους 8-10 πόντους για την Νικόπολη. Τελικά ο αρχηγός της ομάδος ο Νίκος Τσιαμάκης με 5 συνεχόμενους πόντους κατάφερε να ρίξει την διαφορά με την λήξη του ημιχρόνου στους 6 πόντους 29-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΓΕΑ θύμισε σε όλους ότι παραμένει παρά τα προβλήματα της το αφεντικό της αναμέτρησης. Με τον Σταυρόπουλο και τον Τσιρώνη επιθετικές αιχμές και τον Μπερερή και Τσιαμάκη να πιέζουν ασφυκτικά του αντίπαλους περιφερειακούς έκανε ένα εκπληκτικό σερί 27-12 και κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 56-47.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες της Νικόπολης προσπάθησαν για την αντεπίθεση και κατάφεραν να μειώσουν με τρίποντο του Τσιριμώκου σε 58-55 έξι λεπτά πριν το τέλος. Μέχρι εκεί όμως. Με ψυχραιμία οι παίκτες της ΓΕΑ χτύπησαν κοντά στο καλάθι και σφίγγοντας την άμυνα στα τελευταία 5 λεπτά κατάφεραν να πάρουν μια νίκη που έχει μεγάλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς την ψυχολογική και σωματική κατάσταση της ομάδος το τελευταίο διάστημα.

Δεκάλεπτα: Α: 13-15 Β: 16-20 Γ: 27-12 Δ: 18-17

ΓΕΑ: ( Σταυροθανάσης) : Τσιαμάκης 15(1), Μπερερής 10(1), Σταυρόπουλος 14(2), Μηλιάτης, Κουβέλης, Δάρλας 7(1), Τσιρώνης 13, Λουγιάκης 4, Σώκος, Γεωργούλας 3(1), Μιχαλάς 6, Σαράκης

Βαθμολογία:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

23

Γ.Ε.Α.

23

ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

21

ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

19

ΛΟΥΡΟΣ

18

Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

18

Α.Γ.Σ.Ι.

17

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

17

ΙΟΝΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

17

ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

16

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

14

ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΑΡΤΑΣ

13

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας το επόμενο Σάββατο εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αίολο Αστακού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Toggle

jQuery